В Києві активісти перекрили для автівок Андріївський узвіз

21 Травня 2014 15:09
gazeta.ua

gazeta.ua

Організація “Київське віче” в районі Андріївської церкви перекрила Андріївський узвіз і не пропускає автівки, які порушуючи правила дорожнього руху, передає кореспондентGazeta.ua.

Учасники акції йдуть пішохідною вулицею з плакатами в руках “Ні корупції”, “Борітесь – поборете”, “Свобода руху – свобода вибору”.

Один з організаторів акції Олена Єскіна пояснила: “Нам набридло, що історична забудова знищується. Ми вимагаємо від влади, щоб були створені умови для нормального розвитку міста, що дозволить зберегти історичний центр. Одна з проблем, що влада ніяк не реагує на те, що унікальна вулиця Андріївський узвіз стала, попри усі заборони, проїжджою частиною. Тому ми зараз перекриваємо вулицю і не пропускаємо машини”.

Далі, за її словами, активісти будуть спускатися і запитувати у працівників різних прибудов, чи є у них дозвіл на це будівництво.

Уздовж усього узвозу утворився затор. Учасники акції підходять до кожної машини і, проводячи коротку бесіду, розвертають машину у зворотньому напрямі. Водії, без великого задоволення, їдуть назад, апелюючи до того, що, за умови закритого Майдану незалежності, узвіз чи єдиний шлях у верхнє місто.

Біля музею-майстерні Івана Кавалерідзе музикант Олег Скрипка сідав у свій припаркований біля узбіччя автомобіль. Активісти його присоромили і він пообіцяв, що виправиться.

Активісти, проходячи біля будівництва, обнесеного парканом, зірвали плакати, які зображували майбутню споруду. Свої дії люди аргументували тим, що, на їхню думку, це будівництво незаконне.

На виїзді з Воздвиженки мітингувальники зустріли патруль ДАІ, який прибув для перекриття руху автомобілів по узвозу, але, не дивлячись на вимогу активістів, міліціонери так і не склали жодного протоколу.

Наразі акція продовжується, люди спускаються на Поділ і далі будуть рухатись вул. Сагайдачного.

Джерело: Газета.ua