В Києві закликають водіїв не заправлятися “в оккупанта”

29 Травня 2014 19:56
ukranews.com

ukranews.com

Сьогодні активісти Громадянського руху “Відсіч” вивісили на Пішохідному мосту, що на Поштовій площі в Києві, банер із написом “Не заправляйся в окупанта!” та логотипами російських заправок, передає УНН.

За словами активістів, таким чином вони прагнуть закликати українських автомобілістів не підтримувати своїми грошима загарбницький кремлівський режим.

“Адже відомо, що нафтогазовий бізнес є основним джерелом доходів Росії, цей бізнес контролює особисто Путін і доходи з продажу бензину він спрямовує на війну з Україною. Тож без перебільшення можна сказати, що за російський бензин українці платять своєю кров’ю. Акцію проведуть у годину пік, щоб застерегти від купівлі російського бензину якомога більше число водіїв”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, кампанію “Не купуй російське!” ГР “Відсіч” розпочав у 2013 році — через економічний тиск та ворожу політику Росії щодо України. З початком російської військової агресії та окупації Росією Криму українські громадяни ще більше підтримали бойкот. Набули популярності флешмоби “Російське вбиває!”, а також кампанія з бойкоту російських АЗС. Зокрема активісти руху провели нещодавно серію акцій “Місце вбивства — російська АЗС” на російських заправках у різних містах України.

Джерело: unn.com.ua