В Пущу Водицю запустили трамвайну екскурсію для дітей

7 Травня 2014 11:48
www.myvin.com.ua

www.myvin.com.ua

Спеціально розроблена екскурсія для маленьких «Знайок» розповість цікаві історії про приміські місцевості Києва та їхніх мешканців. Під час екскурсії дітям розкажуть, що Куренівка отримала таку назву, так як в 17 столітті тут розташовувалися козацькі курені? А на Виноградарі дійсно умілі кияни вирощували прекрасний виноград.
Чимдалі в ліс знаходяться дачні поселення, серед них найцікавіша – дача «Кинь-Ґрусть». Таку цікаву назву вона отримала завдяки імператриці Катерині ІІ, яку з почестями приймали в Києві, а потім влаштували «пікнік на узбіччі». За легендою – вона сказала своєму фавориту князю Григорію Потьомкіну: «Кинь грусть! Подивись, яка краса навкруги! З того часу цю прекрасну місцевість так і називають.
За «Кинь-Ґрусть» трамвайна лінія занурюється безпосередньо в сосновий ліс, знамениту Пущу-Водицю, залишивши позаду обжиті й працьовиті Куренівку і Пріорку. Тут, у казковому лісі, трамвайчик робить зупинку, під час якої у всіх буде можливість погуляти і помилуватися місцевими краєвидами. Маршрут цікавий в будь-який час року і в будь-яку погоду
Найближча екскурсія відбудеться 9 травня, адреса: Клуб Активних Батьків Знайка, вул. Ярославська, 35/35

Джерело: eveningkiev.com