В Україні з’явиться закон про кібербезпеку

7 Травня 2014 15:59
osvita.mediasapiens.ua

osvita.mediasapiens.ua

Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету Міністрів України у тримісячний строк розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про кібернетичну безпеку України. Про це йдеться в Указі в.о. Президента О. Турчинова про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України”, повідомляє УНН.

Також Кабінету Міністрів доручено опрацювати питання щодо створення національної захищеної операційної системи, національного антивірусного програмного забезпечення, спеціальних програмних і технічних засобів захисту державних інформаційних ресурсів та інформаційно-комунікаційних мереж

Нагадаємо, у ІТ-комітеті ВР запропонували 5 кроків для розвитку галузі.

“Ми маємо об’єднати наші зусилля у боротьбі з порушенням авторських прав та кіберзлочинністю. На жаль, мають місце факти безпідставного вилучення серверів, у той же час залишаються без покарання ті, хто розповсюджує піратський контент або ж здійснює хакерські атаки на ті чи інші ресурси. Від цього страждає і населення, і бізнес, і органи державної влади. Комітет сьогодні працює над вирішенням цих питань”, – зазначив голова Комітету ВР з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Джерело: unn.com.ua