Велосипедисти Києва провели пікет проти “антивелополітики” КМДА

23 Травня 2014 14:31
unn.com.ua

unn.com.ua

Федерація велоспорту України та асоціації велосипедистів Києва провели пікет проти “антивелополітики” київської влади, передає кореспондент УНН.

Близько 40 велосипедистів зібралось біля Шевченківської РДА з вимогою підписати наказ на проведення велогонки 30 травня-1червня, яка буде присвячена велодню.

“Якщо велогонка буде зірвана з провини бюрократичної київської влади, то, по-перше, міжнародний престиж України буде підірваний, по-друге, міжнародний союз велосипедистів заборонить проведення велогонок на три роки”, – сказав віце-президента Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

За його словами, на міжнародну велогонку Race Horizon Park-2014 вже зареєструвалось 200 спортсменів із 12 країн. Вона буде відбуватися у рамках святкування Дня Києва. Змагання відбудеться на центральних вулицях Києва.

Як повідомила директор Департаменту освіти і науки молоді та спорту КМДА Олена Фіданян, КМДА не проти проведення гонки, однак питання в тому, що організатори не обґрунтували кошторис пайової участі міської влади у проведенні гонки.

“Якщо вам на стіл покладуть кошторис на півмільйона гривень, де лише суддівська платформа коштує 70 тис. Однак не повідомляють, як мінімальна або максимальна вартість, то ви ж не підпишете без розгляду”, – О.Фіданян.

Вона зазначила, що відповідне розпорядження буде підписано на наступному тижні.

Нагадаємо, раніше Асоціації велосипедистів Києва зазначили, що одним із головних пріорітетів в роботі у 2014 році будестворення нових велосипедних шляхів та збільшення кількості велосипедистів.

Джерело: unn.com.ua