Вибори Президента: перевірте себе у списках виборців до 19 травня

9 Травня 2014 11:46
lvivtimes.com.ua

lvivtimes.com.ua

Аби не втратити можливість проголосувати 25 травня, людям радять перевірити себе у списках виборців. Зробити це можна до 19 травня.

У Державному реєстрі виборців просять перевіряти свої дані заздалегідь і не зволікати. Про те, що ви є у списках виборців, засвідчить отримане не пізніше 12 травня запрошення. Про це – у сюжеті кореспондента телекомпанії TV-4.

Сьогодні Державний реєстр виборців почав друкувати попередні списки та іменні запрошення на вибори 25 травня. Уже 8 травня попередні списки повинні були передати дільничним виборчим комісіям, а вже наступного дня ДВК мають виставити списки для уточнення. До 12 травня кожен виборець повинен отримати іменні запрошення для участі в голосуванні.

– Якщо запрошення не надійшло, це – перший сигнал для того, щоб перевірити себе в списках виборців. Перевірити себе можна як в Державному реєстрі виборців, так і в дільничній виборчій комісії. ДВК зобов’язана працювати з 9 до 18 години, а державний реєстр виборців працює в звичайному режимі з 8 год. до 17.15, – пояснює начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради Віктор Пулька.

У святкові дні офіс теж працюватиме, якщо буде така необхідність.

– Щоб перевірити себе у списку необхідно мати з собою паспорт. Якщо людини немає у списках виборців треба залишити копію паспорта на ДВК. А до реєстру виборців можна звертатися тільки з паспортом. Ми тут зробимо копію, людина пише заяву, і ми її включимо до Державного реєстру виборців. І вже в уточнених списках людина буде за тією адресою, за якою вона зареєстрована, мати право проголовувати, – каже Віктор Пулька.

Довідково. У день голосування, 25 травня, жодні зміни, крім виправлення неточностей до списку виборців виборча комісія не вноситиме, в тому числі – за рішенням суду, кажуть в Державному реєстрі виборців. Тому просять людей не зволікати і перевірити себе у списках заздалегідь.

Джерело: 7days-ua.com