Вибори столичного голови пройшли без порушень

26 Травня 2014 11:26

vibori 6

До Київської міської виборчої комісії не надійшло жодної заяви щодо порушення норм законодавства під час виборів міського голови.

Про це Укрінформу повідомив юрист Київського міськвиборчкому Андрій Пісний.

«У нас немає жодної скарги щодо порушення чинного законодавства на виборах Київського міського голови», – сказав він.

За словами юриста, ті скарги, які надходили до комісії, стосувалися в основному порушень у голосуванні за депутатів Київради, проте їх кількість не була значною.

«У Києві з трьох тисяч кандидатів 30 скарг – це все, що у нас є. Навіть жоден з 10 кандидатів не написав скарги», – каже Пісний.
Юрист розповів, що у ході відкритого засідання увечері 25 травня міськвиборчкомом задоволено та направлено до правоохоронних органів і прокуратури дві скарги кандидатів у депутати Київської міської ради. Зокрема, кандидат Олексій Євченко скаржився на дії свого опонента Дмитра Стрижова щодо незаконного розміщення на території двох ДВК у Дарницькому районі столиці машин та озброєних представників охоронної фірми «Шериф», ще один кандидат Дмитро Нікульшин звернувся з вимогою прореагувати на незаконне розміщення в день виборів агітаційних матеріалів Вадима Пишняка, уточнив Пісний.