Виплати ветеранам збільшили на 7%

6 Травня 2014 18:04
firtka.if.ua

firtka.if.ua

Незважаючи на складне економічне становище в країні, цьогорічні виплати ветеранам війни до Дня Перемоги порівняно з минулим роком збільшаться на 7 відсотків.

Про це заявив заступник голови Держслужби з питань інвалідів та ветеранів України Володимир Сіроштан у вівторок на прес-конференції в Укрінформі.

«Всі зобов’язання, які взяла на себе влада щодо ветеранів війни у вигляді соцстандартів, будуть витримані. Розмір виплат ветеранам у середньому зріс на 7% порівняно з минулим роком», – сказав Сіроштан.

За його словами, зокрема, інваліди війни І групи отримають фінансову допомогу у розмірі 2575 гривень, що на 160 гривень більше, ніж було у 2013 році. «Також сьогодні всі учасники бойових дій і всі інші групи інвалідів війни прирівнюються до інвалідів першої групи. Названа цифра допомоги стосується всіх людей, яким виповнилося 85 і більше років», – сказав Сіроштан.

Грошову допомогу отримають і воїни-інтернаціоналісти, учасники війни – їм також виплати підвищать на 7%, зазначив Сіроштан.

На сьогодні в Україні проживає 170 тисяч інвалідів війни, 207 тис. учасників бойових дій, 900 тис. учасників війни, а також 281,3 тис. членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Джерело: eveningkiev.com