З 12 по 17 травня в Києві пройде міжнародний архітектурний фестиваль СANactions 2014

9 Травня 2014 11:51
archi.ru

archi.ru

За 6 років існування фестиваль перетворився на широко відомий в Україні та впізнаваний у світі багатоденний захід із аудиторією понад 3 000 слухачів. З кожним роком він привертає все більше уваги професійної та широкої громадськості.

Сьогодні СANactions – це найбільш яскрава та цікава подія в архітектурному житті України. Важливо також те, що в цьому році CANactions вирішили радикально змінити місце проведення фестивалю. Якщо останні роки усі заходи відбувались в Будинку Архітекторів, то цього разу локацію обрали особливу – Арт-кластер «Видубичі», який вже не вперше приваблює організаторів різноманітних культурних подій. Територія, на якій знаходиться арт-кластер (в минулому Експериментальний механічний завод) носить назву Теличка. Це величезна покинута промзона вздовж Дніпра майже у центрі Києва – від неї до Майдану Незалежності лише 7 км.

Відродження промзон – один з важливих урбан-трендів західного світу, який має серйозні можливості для розвитку в Україні. З радянських часів нам дісталися у спадок безліч заводів та фабрик, які зараз пустують у центральних частинах міст, але цілком можуть стати їх культурними центрами.

З локацією пов’язана і важлива частина фестивалю – воркшоп «Ревіталізація Телички», до участі в якому міжнародне журі відібрало 15 найкращих архітектурних проектів. Впродовж шести днів 9 українських учасників та 6 іноземних будуть брати участь в дебатах та проектних роботах з ревіталізації території колишнього заводу. В результаті планують випрацювати цілісний професійний план відродження промзони. Куратор воркшопу – австрійська команда Wonderland, тьютори – відомі європейські архітектори. Тим, хто займається архітектурою, варто ознайомитись з проектами, послідкувати за процесом воркшопу та заглибитись у всі вузькопрофесійні нюанси. Усім іншим, без сумніву, буде цікаво дізнатись про нові перспективи та потенціал промзони.

Джерело: eveningkiev.com