8 тисяч гривень на випускний витрачають київські школярі

1 Червня 2014 15:53
nday.te.ua

nday.te.ua

Випускний цього року обійшовся у півтора рази дорожче, ніж торік. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла випускниця Анастасія Вальчук з Києва.

“Торік школу закінчувала моя сестра, – розказує Анастасія. – Батьки на випускний витратили всього 5 тисяч гривень. Тепер у 8 тисяч ледь вклалися”.

Випускний вечір дівчина відсвяткувала 31 травня. За словами Вальчук, найбільше витратили на сукню та взуття.

“На сукні економити не хотіла, – пояснює випускниця. – Тому гроші на неї збирала сама майже рік – тисячу гривень подарували на день народження, ще 500 гривень наколядувала. 2,5 тисяч гривень доклали батьки. Ще в березні купили від львівської дизайнерки Оксани Мухи бежеве плаття фасону “рибка”. Не хотіла ні пишного, ні міні. Якби купувала сукню зараз, вибрала б вишиту. Зараз вишиванки у моді, як ніколи раніше”.

1,2 тисячі гривень заплатили за ресторан – по 400 гривень з людини.

“Спочатку мали платити по 350 гривень, але, коли долар виріс, нам ціну теж підняли. Хотіли на 100 гривень, але сторгувалися на 50, – розказує Вальчук. – Ще 400 гривень віддали за макіяж і зачіску, 200 – за манікюр. Також 200 заплатили за лімузин. На ньому з однокласниками їхали від школи до ресторану. На клас замовили 3 машини”.

500 гривень віддали за біжутерію та клатч, 600 гривень – за босоніжки з відкритим носком.

“250 гривень заплатили за шкільний фотоальбом, а 200 за відеозйомку випускного у школі і ресторані, – каже випускниця. – По 150 гривень скидалися на квіти вчителям, по 100 – на подарунок школі. Ще по 100 гривень з однокласниками скинулися на живу музику. Декому з однокласників випускний обійшовся у 10-11 тисяч гривень”.

Джерело: Газета.ua