Абітурієнти показали низькі знання іноземних мов

19 Червня 2014 07:09
www.easy-language.ru

www.easy-language.ru

Українські абітурієнти не показали належного рівня знань з іноземної мови. Такі результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) оприлюднив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук, передає ДеПо.

З 69 тис. абітурієнтів правильно виконали всі 56 завдань у тесті тільки 87 осіб (або 0,11% від загальної кількості). І серед них немає жодного випускника з сільської місцевості, а найбільше відмінників у Києві, Львівській та Хмельницькій областях.

При цьому 11 тис. осіб відповіли не більше ніж на 10 з 56 запитань тесту. А сто абітурієнтів не подужали навіть одного питання.

Примітно, що кожен четвертий, хто здавав ЗНО з іноземної мови, залишив порожнім бланк відповіді, на якому пропонувалося написати листа на задану тему.

Серед абітурієнтів, які здавали французьку та іспанську мови, немає нікого, хто досконало виконав би всі завдання.

За словами Лікарчука, це зовнішнє незалежне оцінювання з іноземної мови мало відрізняється результатами від того, що було в минулі роки.

«За психометричними показниками текст з англійської мови був нижче середнього рівня складності. В ньому було всього 1500 слів», – підкреслив Лікарчук.

Він зазначив, що при підведенні результатів ЗНО не бралися в розрахунок Луганська, Донецька області і Крим, де тестування не проводилося.

Джерело: eveningkiev.com