Фахівці довели, що мити сире м’ясо перед приготуванням небезпечно для здоров’я

18 Червня 2014 07:13

 

www.gour-mand.ru

www.gour-mand.ru

Поширена звичка мити до термічної обробки сиру курятину, виявляється, дуже небезпечна не тільки для самого кухаря, а й оточуючих, довели експерти. Фахівці закликають відмовитися від цього, щоб уникнути отруєння, передає УНН з посиланням на The Telegraph.

Справа в тому, що під час миття м’яса, по кухні поширюються небезпечні бактерії, які завжди присутні на поверхні птиці. Це, зокрема, бактерії Campylobacter, що викликають у людей діарею, блювоту і болі.

У деяких випадках можливий летальний результат, стверджують експерти. З краплями води мікроорганізми дуже легко поширюються в приміщенні, потрапляють на руки, стіл і плиту, а також серветки і посуд.

Після роботи з сирим м’ясом настійно рекомендується мити руки. Саму ж птицю потрібно готувати дуже ретельно.

Бактерії Campylobacter проникають в організм людини через рот із зараженою водою або їжею. Патогенні мікроорганізми захоплюють верхні відділи тонкої кишки і легко проникають через мембрану клітин. У кишечнику вони виробляють речовину ентеротоксин, яке викликає запалення і набряк слизової оболонки. Не виключена поява виразок.

При цьому особливої ​​небезпеки піддаються діти і літні особи, у яких бактерія може проникати з кишечника в інші органи.

Джерело: unn.com.ua