Фестиваль АртПоле змінює формат

27 Червня 2014 20:25
versii.if.ua

versii.if.ua

З 8 по 12 липня 2014 року традиційний фестиваль “АртПоле” пройде у форматі міжнародної творчої лабораторії ArtPole.IF. Основна частина проектів запланована спеціально для події, а деякі будуть створені безпосередньо тут.

Захід змінює не тільки формат, але і місце проведення. “АртПоле” в останній раз проходить у селі Уніж, серед мальовничих пейзажів Дністровського каньйону.

Організатори проекту розповідають: “Дивлячись на події в нашій країні, ми вирішили змінити традиційну концепцію проведення фестивалю. Замість одного масштабного події, ми проведемо цілих три, в різних регіонах України. Крим, Селезнівка Луганської області, де у травні відбувся ArtPole.LU,і – ArtPole.IF, в Унежі Івано-Франківської області. Цей трикутник для нас дуже важливий”.

Межі та орнаменти – тема “АртПоля” в цьому році. Визначити важливі знаки і символи, вигадати, відчути ритм їх повторення і створити актуальний орнамент. Разом знайти нову форму, використовуючи різноманітні знання і набутий досвід на протязі цього року.

Під час проведення ArtPole.IF відбудеться презентація арт-об’єктів і перформансів від Мирослава Вайди, Анатолія Бєлова, Влада Креймера, Жанни Кадирової, Віталія Кохана, Яреми Стецика, Бенджаміна Коупа.

Протягом чотирьох днів роботи творчої лабораторії гостей і учасників чекає насичена програма:

• Майстер-класи

Кераміка (до відомих аудиторії “АртПоля” майстрам приєднається один з кращих кримських керамістів Рустем Скибин), ціанотипія, лабораторія шуму, танець та імпровізація, вивчення звуку через традиційні українські пісні та багато іншого.

• Дитяча програма

Акустична майстерня казки “Велике Вухо” і майстер-класи з плетіння, в’язання, акробатики у величезному тіпі (традиційне індіанське житло).

• Відеопоезія та документальне кіно

Фільми від Міжнародного конкурсу відеопоезії Cyclop, Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та території документального кіно Babylon’13, фрагменти з фільмів “Вівчарі” Остапа Костюка та “Бальзам” Динари Ахтемовой, зустрічі з режисерами.

• Інтерактивні лекції та дискусії, які у творчому контексті розглянуть останні події в Україні.

11 липня на великій сцені ArtPole.IFЮрий Андрухович та музиканти польської групи Karbido представлять мультимедійний проект Atlas Estremo, створений спеціально для цього заходу. До проекту приєднаються і інші діячі мистецтва.

12 липня по закінченні проекту відбудеться грандіозний музичний концерт. В цей день учасники міжнародної творчої лабораторії ArtPole.IF презентують свої досягнення і відкриття, а на великій сцені виступлять музиканти з України, Польщі, Туреччини, Білорусі – Марк ТокарТріо, Duoduo, AksakBalkanTrio, Mavgiz, Vuraj, програма доповнюється.

Додаткова інформація про програму, майстрів і музичних групах, а також про поїздку та умов проживання на сайті

Джерело: Газета.ua