Кличко хоче створити у Києві мережу платних парковок

21 Червня 2014 10:51
gazeta.ua

gazeta.ua

Мер Києва Віталій Кличко має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

Таким чином мер хоче вирішити проблему заторів у Києві.

“У нас законних парковок немає. Нам необхідно зробити такий рівень парковок, який дасть можливість залишати автомобілі у відведених місцях”, – сказав Кличко.

Він додав, що крім того, що ці парковки дадуть можливість для поповнення бюджету, вони ще й приберуть причину створення пробок – коли кожна дорога з одного боку забита автомобілями.

Також, за свловами Кличка, столична влада домагатиметься прийняття у Верховній Раді закону про евакуацію авто.

“Дуже багато хто залишає свої машини на проїжджій частині, і помилка одного водія створює колосальний дискомфорт для всіх учасників дорожнього руху”, – сказав міський голова.

Як відомо, президент Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів”. Документом вводиться адміністративна відповідальність за несплату послуг платних парковок, обладнаних паркоматами й автоматичними терміналами “в’їзд-виїзд”.

Передбачається, що за несплату водіїв штрафуватимуть.

Розмір штрафу сягатиме від 8 до 12 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (136-204 гривні).

При цьому за паркування на місцях, призначених для інвалідів, введено штраф у розмірі від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів (255-306 гривень).

Джерело: moemisto.com.ua