Кличко поставив “двійку” за роботу чиновникам КМДА

16 Червня 2014 15:56

dvijka

Сьогодні голова КМДА Володимир Бондаренко та всі його заступники звітували на колегії про свою роботу.

Володимир Бондаренко заяив, що він на сьогодні є діючий голова КМДА аж поки Президент не призначить нову людину на цю посаду. Потім він знову розповів про ремонт столичної мерії, бомбосховищ, бюветів, мереж опалення та водопостачання, а також створення та забезпечення батальйону територіальної оборони Києва.

Його перший заступник Богдан Дубас попередив, що столиці загрожує техногенна катастрофа через зсуви, зокрема, на території озера Глінка та Батиєвої гори. Ці місця давно мають  статус надзвичайних ситуацій, проте гроші на їх ліквідацію у цьогорічному міському бюджеті не закладені.

Владислав Голуб прозвітував про те, що на сьогодні у столиці понад 2000  комунальних підприємств з них 168 дублюють функції одне одного і підлягають ліквідації. Орендні платежі від користування землею до муніціпальної казни не надходять, а будівництво житла для черговиків фактично зупинене через брак коштів.

Руслан Крамаренко повідомив, що Київ за 2,5 роки втратив 24 мільярди гривень через те, що у столиці забирають 50% податку з фізичних осіб. На сьогодні столиця має непогашених боргів по кредитам на 550 мільйонів доларів і 5 мільярдів гривень.

А Оксана Долинська заявила, що київським дітям нема де відпочивати, оскільки всі табори біля столиці зайняті переселенцями. Що ж до відправки дітей, наприклад, у західні області, то на сьогодні столиця може викупити лише чверть путівок від запланованого.

Вислухавши всіх міський голова Віталій Кличко оцінив роботу департаментів КМДА на незадовільно і порадив всім, хто вважає його підхід занадто жорстким – звільнятися.

До речі, Кличко попередив, що на найближчій колегії чекатиме зі звітами голів столичних районних держадміністрацій.

Джерело: Рідний Київ