Київ та Вільнюс нарощують темпи інвестиційної активності

17 Червня 2014 10:01
vkurse.ua

vkurse.ua

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Богдан Дубас і директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Пятрасом Вайтекунасом, аби обговорити питання співпраці між Києвом та Вільнюсом.
Nobis Kato

Одним із найважливіших аспектів співпраці на міждержавному рівні обидві сторони вважають сферу промисловості та підприємництва. Адже саме цей сектор економіки забезпечує створення нових робочих місць для населення, наповнює державну казну за рахунок податків, а також сприяє залученню іноземних інвестицій.

Результатом зустрічі стало досягнення домовленостей щодо візиту української делегації на чолі з першим заступником голови КМДА Богданом Дубасом до Вільнюса. Делегація зустрінеться з об’єднаннями підприємців і промисловців Литовської Республіки та презентує найбільш інвестиційно привабливі проекти Києва та області. А саме: галузь новітніх технологій, екологічно чисті виробництва, ІТ-технології, фармацевтична галузь, точне машинобудування тощо.

Одним із найголовніших інвестиційних проектів, який делегація буде представляти у Вільнюсі, стане проект індустріального парку Київська бізнес гавань.

«Столиця надзвичайно зацікавлена і всебічно сприяє створенню такого індустріального парку в Києві та забезпечить необхідну інфраструктуру, енергоносії, пільгове оподаткування, транспортне сполучення та адміністративно-правові умови. У бізнес парку буде розміщене лише ефективне, інноваційне та конкуренто спроможне виробництво», – сказав Богдан Дубас.

Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк зазначила, що вже зараз є чимало ефективних підприємств – потенційних учасників проекту.

Представники КМДА планують запросити литовських бізнесменів виступити інвесторами в проекті «Київська бізнес гавань».Nobis Luna

Джерело: eveningkiev.com