Київська міська рада затвердила постійні комісії

20 Червня 2014 13:28

KMR

Київрада затвердила 15 постійних комісій.

За прийняття такого рішення проголосували 75 депутатів.

10 комісій з 15 очолили депутати віл “УДАРу”, у тому числі, ключові: бюджетну, власності й земельну.

Решту 5 комісій очолили депутати від опозиції й самовисуванці.

Найбільша кількість депутатів увійшла до комісій з містобудування та архітектури (20), бюджету (17), з питань власності (14).

“Це ще один крок до узурпації влади партією “УДАР”, і загалом це рішення неправильне, але ми голосуватимемо “за”, – заявив представник Радикальної партії Андрій Лозовий, пояснивши, що, усунувшись від керівництва в комісіях, вони втратять всяку можливість впливати на владу.

Представник ДемАльянсу Василь Гацько зазначив, що меншість наполягала на тому, щоб їм дали можливість отримати контроль над бюджетною комісією, тобто, віддати посаду голови цієї комісії.

Представник “УДАРу”, голова бюджетної комісії Андрій Странніков наголосив, що всі керівні посади в комісіях було розподілено пропорційно кількості депутатів – приблизно в співвідношенні 65% від “УДАРу” та 35% – від меншості.

Депутат-самовисуванець Олександр Пабат заявив, що нинішня ситуація нагадує йому формування комісій за часів мера Леоніда Черновецького, коли керівні посади також було віддано представникам однієї політичної сили – “Блоку Черновецького”.