Київські лікарі розробили інноваційну технологію лікування від косоокості

18 Червня 2014 15:59
infomisto.com

infomisto.com

Київські лікарі розробили унікальну інноваційну технологію лікування дітей від косоокості, яка у 30% випадків дозволяє вилікувати очі без операції. Про це УНН повідомили у прес-службі Київської міської офтальмологічної лікарні “Центр мікрохірургії ока”.

За словами головного лікаря Центру мікрохірургії ока Сергія Рикова, нова технологія дозволяє максимально чітко вирахувати кут косоокості, а значить і призначити найбільш ефективне лікування.

“Особливість нової технології, розробленої авторським колективом, до якого входять фахівці нашого центру та Інституту проблем реєстрації інформації Національної академії наук України, в тому, що, проводячи діагностику, ми дуже точно, до одного градуса, можемо розрахувати кут косоокості, а також підібрати спеціальні призмові окуляри. Тепер позбавити від косоокості без операції вдається майже 30 відсотків дітей. Решті необхідно хірургічне втручання, але не в два-три етапи, як було раніше. У ході однієї операції повністю усувається дефект”, – розповів С.Риков.

С.Риков також зазначив, що раніше, до впровадження інновацій, іноді необхідно було проводити до 4 операцій, адже помилка в розрахунках кута косоокості могла досягати 10 градусів.

Джерело: unn.com.ua