Київські випускники мріють стати ІТ-фахівцями та радниками міністрів

3 Червня 2014 19:55
nday.te.ua

nday.te.ua

Випускники шкіл Києва мріють стати ІТ-фахівцями та радниками міністрів. Вчитися на менеджерів та юристів вже не модно. Про це інформує ГолосUA.

“Потрібно обирати спеціальності, які і грошей дозволять заробити, і користь країні принесуть. Ну, наприклад, я хочу стати програмістом – буду розробником програмного забезпечення інтернет-порталів для уряду. Цього нашій країні не вистачає”, – ділиться планами 17-річний Олександр Межовий.

Його однокласники кажуть, що відчувають відповідальність за майбутнє України.

“Олігархи стали багатими в 90-ті, коли був рекет і бандитизм. Зараз такого немає, потрібно вчитися заробляти своїми мізками, а не кулаками. Я буду вчитися на фінансиста – хочу стати радником міністра фінансів або міністра економіки – потрібно контролювати процес реформування, а не просто критикувати їх!” – вважає випускник Олег Сергієнко.

Серед випускників користуються успіхом професії лікарів і політологів. Популярні також технічні та військові спеціальності.

“У майбутньому хочу створити ідеальну партію, де немає брехні та корупції. Піду вчитися на політолога, думаю, ці знання мені дуже знадобляться”, – говорить випускниця Ольга Куля.

“А я піду до Академії МВС. Хочу стати начальником міліції, щоб знищити наркобізнес і корупцію в правоохоронних органах. Самому буде складно – агітую друзів йти зі мною”, – розмірковує випускник Василь Омельченко.

Джерело: eveningkiev.com