«Київводоканал» починає відключати воду за борги

6 Червня 2014 17:50
www.centrmed.com

www.centrmed.com

Розрахунковий департамент «Київводоканалу» розпочинає кампанію з відключення послуг водопостачання та водовідведення боржникам, які є власниками будинків у приватному секторі столиці. Про це повідомили у прес-службі компанії.

«Спеціалістами департаменту було сформовано повний список неплатників, заборгованість яких перед товариством на сьогоднішні становить понад 4,4 млн грн. Кожному з дебіторів неодноразово надсилались листи із проханням сплатити борг та попередженням про відключення послуг в разі відмови розрахуватись за них. У зв’язку з повним ігноруванням зазначених повідомлень і постійним зростанням заборгованості ПАТ «АК «Київводоканал» переходить до активних дій і планує відключити будинки найзлісніших неплатників від водопостачання та водовідведення вже до кінця поточного місяця» – наголошується у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що ця кампанія проходитиме в три етапи. Попереджувальний – триватиме 10 днів, до 15 червня, і передбачає надання можливості дебіторам відреагувати на надісланні листи та розпочати сплату боргу. 16 червня на сайті «Київводоканалу» буде оприлюднено фотографії та адреси будинків, власники яких безперервно користуються послугами, але не сплачують за них впродовж року чи більше. У випадку подальшої відсутності реакції 26 червня в присутності ЗМІ, представників органів прокуратури та місцевого самоврядування буде розпочато процедуру відключення будинків-боржників приватного сектору в Голосіївському, Печерському та Подільському районах. Наступні відключення проводитимуться щотижнево.

Також у компанії звертають увагу на те, що найближчим часом подібна кампанія розпочнеться і в приватному секторі на території Київської області.

Джерело: eveningkiev.com