Кияни купують житло в новобудовах втричі частіше, ніж вторинне

20 Червня 2014 16:33
vkurse.ua

vkurse.ua

З початку поточного року кількість квартир, проданих на первинному ринку житла у Києві втричі перевищила кількість аналогічних угод, укладених на вторинному ринку. Про це УНН повідомили у Асоціації фахівців з нерухомості України.

“Кількість квартир, виставлених на продаж на вторинному ринку житла, зменшилася більш ніж на 10% порівняно з аналогічним періодом 2013 року. За відсутності покупців і нестабільності цін, коливанні курсу долара деякі продавці передумали продавати житло, зайняли вичікувальну позицію. При цьому з початку 2014 кількість квартир, проданих на первинному ринку житла, в три рази більше, ніж на вторинному ринку”, – зазначили у АФНУ.

Із загальної кількості у 100 квартир, 85 продається саме у новобудовах.

Нагадаємо, протягом травня у Києві продали на 30% більше квартир, аніж за квітень. Наприклад, ХК “Київміськбуд” на сьогодні має близько 8 тис. інвестиційних договорів із населенням на будівництво житла.

“Сьогодні в роботі ми маємо 49 ділянок, і це, перед усім, 8 тис. інвесторів, які на сьогодні повірили у Холдинг, і вклали свої кошти у будівництво. І ми не маємо ніякого права зупинитись хоча б на секунду, когось підвести, або зробити якісь кроки, які б спонукали людей думати, що вони щось зробили не правильно. Хочу підкреслити, що ми повністю виконаємо свої зобов’язання, до кінця. Не підведемо ні в якому разі, жодного інвестора”, – сказав президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.

Джерело: unn.com.ua