Кияни зможуть отримати компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів ЖКГ

20 Червня 2014 07:17
vinnitsaok.com.ua

vinnitsaok.com.ua

Урядом прийнято рішення про надання населенню з 01.07.2014 компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг (газопостачання, централізоване опалення та централізоване постачання гарячої води) у зв’язку з підвищення цін і тарифів на комунальні послуги.

З питання призначення компенсації Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації за дресою проспект Перемоги, 5 або до філій управління, які розміщені в житлових організаціях (тел. „гарячої” лінії Департаменту соціальної політики 404-46-43, 404-36-46).

На прийомі необхідно надати заяву, довідки про доходи кожної зареєстрованої у житловому приміщенні особи (за винятком пенсійних виплат) та довідку про склад сім’ї.

При собі мати: паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.

Право на компенсацію матимуть сім’ї, якщо їх середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї (для працездатних осіб – 1218 грн; для дітей до 6 років – 1032 грн; для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн; для осіб, які втратили працездатність – 949 грн).

Для розрахунку компенсації до складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її призначенням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Якщо звернення за наданням компенсації надійшло до ЗО вересня 2014 року включно, за бажанням заявника компенсація може бути призначена з травня 2014 року. У разі підвищення цін і тарифів на комунальні послуги протягом періоду надання компенсації її розмір перераховується автоматично з урахуванням такого підвищення (без подання заяви).

Джерело: eveningkiev.com