Майдан вимагає відправити у відставку глав всіх силових відомств

16 Червня 2014 10:53
transkarpatia.net

transkarpatia.net

Третє Громадське віче Майдану зажадало від Президента України Петра Порошенка відправити у відставку голову Держприкордонслужби Миколу Литвина.

«Ми домоглися зустрічі з Литвином, яка відбулася вночі, і він написав рапорт», – нагадав зі сцени на Майдані Незалежності в Києві в неділю представник Громадської ради Майдану Олександр Остапенко.

У зв’язку з цим віче звертається до Порошенка з проханням звільнити Литвина з посади голови Держприкордонслужби та провести розслідування в його відношенні. «Пан Порошенко, ми Вас закликаємо по цій одіозній фігурі прийняти радикальне рішення. Не прийміть Ви – ми приймемо», – заявив Остапенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також на віче було зачитано звернення до Порошенка з вимогою про усунення від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, в.о. генерального прокурора Олега Махніцького і в.о. міністра оборони Михайла Коваля та проведення розслідування їх діяльності.

«Ми вимагаємо не тільки відсторонення наступних посадових осіб… але і розслідування та притягнення до відповідальності винних у ситуації, що склалася в Україні», – йдеться у зверненні, зачитаному зі сцени Майдану.

Нагадаємо, також сьогодні на Майдані обговорили питання прийняття нового закону про місцеве самоврядування, а також питання розпуску нинішнього складу парламенту і оголошення позачергових виборів Верховної Ради.

Джерело: eveningkiev.com