Масова Руханка відбулася в парках Києва

29 Червня 2014 14:46
www.032.ua

www.032.ua

Масова Руханка – фізична зарядка за участю пересічних українців – у День молоді 29 червня відбулася одночасно в 10 парках Києва та деяких містах України.

Це пілотний запуск проекту Руханка, організований Міністерством молоді та спорту спільно з Програмою розвитку ООН, повідомила Укрінформу прес-служба Міністерства.

“Наша мета полягає в тому, щоб європейська цінність – здоровий спосіб життя – стала в Україні модною. Що більше людей займатимуться елементарною фізкультурою – то здоровішими будемо ми всі”, – прокоментував подію міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

Булатов та заступник постійного представника ПР ООН Ініта Пауловіча разом з сотнями молодих українців взяли участь у Руханці в столичному сквері Шевченка.

“Ми прагнемо, щоб молоді українці зрозуміли, що щоденна ранкова зарядка забирає зовсім небагато часу, але приносить багато користі. Цю зарядку можна зробити по дорозі на навчання чи просто гуляючи в парку”, – зазначила Ініта Пауловіча.

Упродовж 20 хвилин під керівництвом інструкторів під сучасну музику учасники Руханки робили зарядку, яка складалася з трьох блоків з наростаючим навантаженням.

За словами організаторів акції, Руханки відбуватимуться кожної неділі у різних містах України. Вони закликали молодь самоорганізовуватися, а засоби масової інформації – сприяти поширенню ідеї. Сторінки Руханки є у всіх популярних соцмережах.

Джерело: ukrinform.ua