Меценати відремонтують паркан навколо ботсаду ім. Фоміна

26 Червня 2014 07:18
www.newsfiber.com

www.newsfiber.com

Старовинний паркан навколо Київського ботсаду ім. Фоміна у критичному стані. З нього відвалюються шматки цегли, а в деяких місцях металева огорожа похилилася над тротуаром і в будь-який момент може завалитися на пішоходів. Це й не дивно, конструкції – 175 років, але на ремонт у ботсаду грошей немає.

Cаме тому, Шевченківська райдержадміністрація виступила з ініціативою відремонтувати старовинну конструкцію за рахунок меценатів. І отримала чимало позитивних відгуків. Взяти участь у проекті вже зголосилися декілька учасників, які за свої гроші готові відремонтувати першу аварійну ділянку огорожі. А відомий київський скульптор, давній друг Шевченківського району Костянтин Скритуцький вже розробляє ескізний проект паркану? на якому можуть зробити таблички з іменами меценатів, завдяки яким було виконано реконструкцію.

Розпочати роботи обіцяють вже з першого липня.

Скульптор Скритуцький пропонує повернути паркану старовинний вигляд, а також відремонтувати бетонні стовпи по всьому периметру. “На старих військових фото видно, що металеві решітки були тут ще з часів війни. Їх обов’язково потрібно зберегти. Я вже зробив кілька пробних ескізів того, як можуть виглядати бетонні стовпи, до яких кріпляться металеві секції. Їх можна замінити по всій довжині огорожі”, – говорить Скритуцький. Скульптор пропонує зобразити на стовпах елементи у вигляді яскравих українських орнаментів.

Джерело: eveningkiev.com