Мотузкового парку розваг на території парку «Сирецький гай» не буде

20 Червня 2014 12:41
topnews.kiev.ua

topnews.kiev.ua

18 червня, в приміщенні Київської дитячої школи мистецтв ім.. Стефана Турчака, відбулися громадські слухання щодо реалізації інвестиційного договору про облаштування мотузкового парку розваг на території парку «Сирецький гай».

В обговоренні взяли участь представники фірми-інвестора, громадських організацій, екологи, експерти, місцеві мешканці. Позаяк, інвестиційний проект повинен був реалізовуватися в Подільському районі, то головував на засіданні перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик.

Звертаючись до присутніх, Микола Григорович зазначив: « Ми зібралися в цьому залі, щоб вислухати всі зацікавлені сторони і прийняти те рішення, яке, в першу чергу, підтримаєте ви, як представники громади». Ініціатором проведення таких слухань виступила громадська ініціатива «Збережемо Сирецький гай», організатором якої є місцевий активіст Ігор Мельник. Саме він озвучив представникам громади інформацію, що стосується як парку, так й інвестиційного проекту. Щодо парку, то з 1972-го року він належить до пам’яток садово-паркового мистецтва і будь-яка господарча діяльність в ньому забороняється законом. Щодо облаштування мотузкового парку розваг, то інвестиційний договір був підписаний в КМДА 8-го січня 2014-го року, а зі слів пана Мельника, КМДА в той час вже не працювала. Ще один суттєвий момент – в інвестиційному договорі зафіксовано, що мотузковий парк розваг буде розташований в «Сирецькому гаю», але за адресою по вулиці Білицькій, що за півтора кілометри від вулиці Тираспольської, де, власне, інвестор і розпочав облаштування парку. Обурювалася громадськість і тим, що в проектній документації вказувалися відкриті торгівельні альтанки на 64-и посадкових місць та наявність переносних мангалів. Люди переконані, що таке сусідство сприятиме привабленню на територію парку розваг громадян, які менше всього цікавляться мотузковими розвагами. На цьому фоні, докази директора ТОВ «Молодий ліс» пана Кашина, що вже внесено відповідні зміни до проекту і ніяких альтанок з мангалами не буде, що всі атракціони абсолютно безпечні як для дерев, так і для відвідувачів, що інвестор бере на себе додаткові зобов’язання по облаштуванню дитячих ігрових майданчиків та місць відпочинку, почуті не були.

Власне, крапку в обговоренні поставив радник голови КМДА Ярослав Кучер, якого присутні в залі добре знали ще з подій Майдану. Він зазначив, що зараз триває перевірка всіх рішень, які приймалися в КМДА за часів Попова-Януковича, а це означає, що легітимність прийняття даного проекту також буде перевірено. І, з огляду на те, що громадськість виступає категорично проти облаштування подібних атракціонів на заповідних територіях, інвестор має або повернутися до вказаної в договорі адреси, або, взагалі, підібрати інший майданчик.

Перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик зазначив, що за результатами громадських слухань буде створено відповідну робочу групу до якої увійдуть відповідальні працівники РДА та представники громадськості, які і приймуть остаточне рішення щодо реалізації інвестиційного проекту на території району. Разом з тим, Микола Григорович наголосив, що в «Сирецькому гаю» мотузковий парк розваг створюватися не буде.

Джерело: eveningkiev.com