На Майдані встановили підозрілий намет

13 Червня 2014 16:09

institutskaБіля Будинку профспілок з’явився новий намет на майже три десятки осіб. У ньому двоярусні ліжка, новенькі матраци та постіль, усі мешканці – чоловіки з міста Шахтарськ, що на Донеччині. Біженцями себе вони не вважають, про причини своєї несподіваної появи у серці столиці мовчать.

Новий намет одразу викликав підозру у старожилів Майдану. Мовляв, його мешканці якісь не говіркі, сама конструкція не з дешевих, а в середині ледь не п’ятизірковий готель. Майданівці бояться, що тут затіваються нові акції, а вони про це нічого не знають, йшлося у сюжеті “Надзвичайних новин” на ICTV.

Зараз у наметі мешкають 28 чоловіків, нічим не займаються, пікетів не влаштовують. На Майдані живуть вже три дні. Зрештою чоловіки зізнаються: тут заради миру на сході. Комендант намету каже, що для проведення акцій їм не вистачає людей.

Чому дебелі із вигляду абсолютно здорові чоловіки не хочуть захищати свій край, натомість, їдуть у столицю на сумнівні акції, не можуть зрозуміти і прості перехожі. “Я киянин, мені цікаво, хлопці, чому ви тут? Ви безкоштовно тут, у вас є діти, чим ви їх годуєте, як? Йдемо працювати на будівництво!”, заявив один із чоловіків.

“Сьогодні понад тисяча киян знаходяться в бою на передовій, близько тисячі львів’ян знаходяться там на тій війні, чому донеччани приїхали до нас розповідати, як треба жити з миром? Хоча б спробували перемогти на своїй рідній землі, захистити”, каже сотник Анатолій “Медвідь”.

У міліції запевняють: вчора новоявлених майданівців перевірили. Якщо вони вчинятимуть протиправні дії – всі особи встановлені. Поселенцями зацікавились навіть в СБУ. “Відомо, що 26 числа будуть вибори голови профспілок і, наскільки нам відомо, це намет прихильників одного із кандидатів”, розповіли в СБУ.

Джерело: eveningkiev.com