Нам треба не відновлювати, а створювати українське військо – Томенко

30 Червня 2014 17:45
intvua.com

intvua.com

Радник Президента України, народний депутат Микола Томенко перебуває сьогодні на Чернігівщині, де відвідає навчальний центр Сухопутних військ «Десна», танкову бригаду, яка готується до виконання завдань в АТО, а також прикордонників, що несуть службу на українсько-російському кордоні.

«Сьогодні ми знаходимось в ситуації, коли силами попереднього керівництва Міноборони та влади загалом, фактично, були знищені Збройні сили України. І сьогодні завданням нової влади є не відновлення, а створення нових Збройних сил та правоохоронних органів», – вважає Микола Томенко. На його думку, цей процес не повинен іти лише формальним шляхом – фінансуванням армії з Державного бюджету. «З одного боку, це фінансування треба контролювати і звітувати, як кошти доходять до наших солдат, а з іншого – окрім державного фінансування, всіляко допомагати й іншими способами», – зазначив політик.

Тому він разом з народним депутатом Валерієм Дубілем, керівництвом Чернігівської ОДА та за підтрики ГО «Муніципальна ліга Києва» (голова Олександр Федоренко) вирішили не лише ознайомитися з тим, як іде підготовка наших військових, а і максимально їм допомогти. Микола Томенко повідомив, що та допомога, яку вони передають сьогодні військовослужбовцям, – це результат зворотнього зв’язку, адже командири підрозділів зверталися до них по цю допомогу. Зокрема, військовим частинам передано: розвантажувальні жилети, акумулятори, каремати, ліхтарі нашлемні, ліхтарі на сонячних батареях, зарядні пристрої, душі польові та ін.

Виступаючи перед солдатами та офіцерами, Микола Томенко сказав, що нам важливо сьогодні в період захисту української держави та створення Збройних сил України, зберігати патріотичний військовий дух. Він пожартував, що невипадково привіз для солдатів ще і так звані боксерські груші з умовною назвою «Путін», щоб вони могли, тренуючи свою спортивну міць, відпрацьовувати свій рівень і з патріотичною мотивацією.

Джерело: tomenko.ua