Національний музей Т.Шевченка розробив нову концепцію експонування робіт

13 Червня 2014 20:43
ar25.org

ar25.org

Нова експозиція Національного музею Т. Шевченка ґрунтується на новій концепції. Велику експозицію поділили на дві частини. У першій розповідають біографію Великого Кобзаря, а у другій міститься картинна галерея. Про це кореспонденту УНН розповіла старший науковий співробітник закладу Марія Оргунова.

Саме в другій частині музейники виставляють оригінали робіт.

“Для цього потрібен відповідний клімат, освітлення, бокси на стінах, що дають змогу представляти оригінальні роботи Шевченка. Зокрема, там є олійний живопис та акварелі. Акварелі і графіка світлочутливі роботи, тому ми не можемо експонувати їх більше ніж три місяці. Тому кожні три місяці в рік буде чотири експозиції. У червні ми замінимо одні оригінали на інші. А ті, що висіли з березня до червня “відпочинуть”, що сприятиме довшому зберіганню робіт”, – повідомила старший науковий співробітник Національного музею Т. Шевченка Марія Оргунова.

Також музей пропонує для найменших своїх відвідувачів квест за творчістю Кобзаря як бонус до сімейних та шкільних екскурсій.

Нагадаємо, у березні в Києві відбулися змагання і міська гра-квест для учнівської молоді столиці “Ім’я Тараса Шевченка на карті Києва”.

Джерело: eveningkiev.com