Німецькі профспілки вирішили допомогти відновити київський Будинок профспілок

20 Червня 2014 16:04

budProf

Інтернаціонал будівельників і деревообробників Німеччини збере частину грошей на відновлення Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві.

Про це на прес-конференції повідомив керівник профспілки будівельників Німеччини (IG BAU) Дитмар Шефферс, повідомляє “Хрещатик”.

“Вчора наша делегація відвідала Будинок профспілок на Майдані Незалежності, стан якого після пожежі викликає смуток, в тому числі і від кількості людей, які постраждали в цій будівлі в боротьбі за свої права. Європейські профспілки активізують кампанію по збору пожертв членів профспілок на відновлення київського Будинку. Проте українська держава також повинна долучитися до цієї справи. Ми очікуємо, що український уряд, київська влада і особисто мер міста Віталій Кличко теж зроблять свій внесок у відновлення будівлі”, – зазначив Шефферс.

Будинок профспілок, знищений вогнем у ніч з 18 на 19 лютого, постраждав найбільше серед будівель міста Києва під час Революції кінця 2013 – початку 2014 років. На той час там розташовувався штаб євромайданівців.