Патріарх Філарет закликав молитися за упокоєння загиблих військових

15 Червня 2014 14:07
www.hram.kiev.ua

www.hram.kiev.ua

Патріарх УПК КП Філарет закликав до молитви за упокоєння загиблих військових, повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Київської Патріархії .

Як зазначається у повідомлені, 14 червня сталися відразу дві особливо трагічних події – від нападу терористів загинули українські десантники та льотчики в Луганську і прикордонники у Маріуполі.

У зв’язку з цим Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет благословив у наступні дні під час богослужінь посилено молитися за упокоєння душ загиблих захисників України.

“Вони віддали своє життя, захищаючи Україну від нападу зовнішнього ворога, від нападу російських сил, а також їхніх поплічників з числа зрадників нашого народу. Тому наш спільний обов’язок, як християн і як патріотів – підносити молитви за загиблих українських воїнів” – зазначив Патріарх.

“Також ми повинні молитися за здоров’я і вилікування поранених та просити Бога, щоби Він оберігав всіх, хто зараз бореться за мир в нашій державі, за незалежність і краще майбутнє України” – наголосив Предстоятель Київського Патріархату.

Владика висловив співчуття рідним і близьким загиблих воїнів та закликав молитися і за них.

“Зараз пройняті болем серця рідних і близьких загиблих воїнів. Для них це невимовне горе, це трагедія – втратити сина, чоловіка, батька, близьку людину. Тому ми повинні підтримати їх, в тому числі, своєю молитвою” – переконаний Філарет.