Підходи до метро “Лук’янівська” очистили від МАФів

17 Червня 2014 13:47
timer.od.ua

timer.od.ua

Одне з найбільш заставлених ятками місць в місті – Лук’янівська площа. В четвер її відвідав мер Віталій Кличко і зажадав від супроводжуючої його делегації очистити 20-метрову зону біля виходу зі станції “Лук’янівська”. Вже на наступний день”прибрали близько 15 торгових точок”, – відзвітував Кличко на сторінці в Facebook. Про цепише “Комсомольська правда в Україні”. МАФи дійсно прибрали, але кілька торгівців таки лишилося.Дві дівчини, розсівшись на стільчиках під парасолькою від сонця, продавали картки поповнення рахунку.

– Ви знаєте, що перебуваєте в двадцятиметровій зоні біля метро, де не можна торгувати? – запитуємо їх.

– Звичайно, знаємо. Але нам можна, ми преса! – відповідає одна з них, сміючись.

– Як преса? – не розумію я.

– У нас договір з фірмою, яка поширює пресу, – пояснює вона, й відвертається до клієнта.

Неподалік стоїть кавомашина. Всіх її конкурентів розігнали в п’ятницю, тому з клієнтів вибудовується черга. Запитуємо продавця, чому працює в недозволеному місці.

– У мене все законно! – відповідає він і пальцем показує на новенький сумнівний дозвіл від 11 червня, підписаний Станіславом Голубовим, заступником голови Київської адміністрації. У документі написано: “На торгівлю морозивом та безалкогольними напоями по вулиці Мельникова,3”. Адреса якраз будівлі, де розташований “Макдональдс”. Правда, замість морозива і соку наливають чай і каву.

Через дві години ми застали іншу картину. По площі пройшов інспектор Департаменту благоустрою та усіх прогнав. Продавці карток пішли, а кавомашина перемістилася на п’ять метрів, на проїжджу частину, ставши між маршрутками.

Джерело: eveningkiev.com