Пластуни Київщини підуть в похід «проти темних сил Печерного Циклопа»

23 Червня 2014 15:37
vk.com

vk.com

Саме так звучить легенда пластового табору, що цього року відбудеться з 28 червня по 9 липня поблизу села Литвинівка Вишгородського району Київскої області. У таборі візьмуть участь пластуни з Києва, Фастова та інших пластових осередків. Протягом «походу» учасники поринуть у чарівний світ Князівства білого каменя, зможуть оволодіти такими ремеслами, як знахарство (основи першої медичної допомоги), травництво (природознавство), осіле господарство (як правильно таборувати), кашоварство (куховарення). В часі таборування на учасників також чекають різноманітні теренові ігри, цікаві інструктажі, запальні ватри та нічні квести. Про це пише soli.com.ua.

Варто зазначити, що на таборі діти можуть цілковито поєднатися з природою, адже будь-які блага цивілізації на терені табору заборонені: пластуни сплять в наметах, готують їжу в казанах на вогнищі, для якого самостійно збирають дрова.

Також важливим завданням табору є формування дитячих груп із дорослими та підготованими волонтерами на чолі. Це дасть можливість розпочати системну роботу із всебічного виховання дітей та молоді. За наслідками табору очікуємо, що 120 дітей, які візьмуть участь у таборі, стануть основою для формування 15-20 груп дітей у місцях свого проживання. У кожної групи буде 1-2 дорослих волонтерів, які супроводжуватимуть їх надалі. Такі групи стануть початком більш системної роботи з молоддю у різних місцевостях. Діти залучатимуть однолітків до інших проектів: щотижневих зустрічей, волонтерської діяльності у громадах, неформальної освіти тощо. Дорослі особи, які пройдуть навчання на тренінгах, зможуть формувати нові групи дітей. Таким чином після тренінгів і табору очікуємо охоплення громадською діяльністю ще близько 150-200 дітей протягом року.

Даний проект відбувається за підтримки Фонду громади «Silicon Valley». Також у проведенні табору нам сприяє американська інтернет-компанія eBay Inc.

Джерело: eveningkiev.com