Починаємо роботу над втіленням європейських цінностей в українське життя – М. Томенко

28 Червня 2014 19:34

357

«Сьогодні ми перший день живемо в Європі. Але це вимагає від нас не лише святкування, а насамперед щоденної роботи над втіленням європейських принципів і цінностей в наше, українське життя. Тому ми разом з головою Голосіївської РДА Миколою Даневичем вирішили, що і в перший європейський день, і в День Конституції ми мусимо продемонструвати, що кияни і гості міста кожен день готові захищати Україну, виступати за Україну і бути її справжніми патріотами», – зазначив радник Президента Микола Томенко сьогодні під час відкриття легкоатлетичного пробігу в Голосіївському районі м. Києва.

«Тому гасло, яке ми зафіксували «Україна – моя рідна країна», говорить про те, що в нашій країні кожен українець незалежно від віку повинен відчувати себе частиною України. І коли ми всі станемо Україною, Путіну чи ще комусь буде дуже тяжко воювати з нами і претендувати на частину території нашої держави», – зауважив М. Томенко.

Він звернув увагу, що сьогодні – спеціальний для українців день – День Конституції. «І нам дуже важливо повернути в дію хоча би першу і другу статті Конституції. Стаття 1 говорить про те, що Україна – суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Стаття 2 закріплює те, що територія України є цілісною і недоторканною, а також, що Україна є унітарною державою. Отож, всі території України, включно з Кримом, треба повернути до складу України! Тому сьогодні, в день Конституції, ми своїм активним способом життя мусимо продемонструвати, що кожен українець стоїть за Україну, готовий захищати її і боротися за неї», – зазначив Микола Томенко.

Також, говорячи журналістам про європейські цінності життя, М. Томенко зазначив, що нам не завадило би і трохи перебудовувати свою свідомість, відходячи від радянських звичок і переймаючи європейську моду. «Скажімо, на противагу «шашликам» у лісі давайте запроваджувати моду на здоровий спосіб життя, фізичну культуру і спорт», – запропонував М. Томенко.

Довідково

28 червня 2014 року в Голосіївському районі столиці відбувся легкоатлетичний пробіг «Україна – моя рідна країна!», присвячений Дню Конституції України та Олімпійському дню. Організаторами заходу виступили радник Президента України з гуманітарних питань, народний депутат України М.Томенко та Голосіївська районна в м.Києві державна адміністрація, за підтримки Київської міської державної адміністрації та Федерації легкої атлетики м. Києва.

У змаганнях взяли участь більше 500 голосіївців та киян з інших районів міста різних вікових категорій. Загальна дистанція становила 2100 метрів. Всі учасники пробігу отримали футболку з логотипом, медаль та сертифікат учасника. Переможці ж – юнаки та дівчата, які перші добігли до фінішу, одержали нагороди.

Джерело: tomenko.ua