Порядок у столиці міліції допомагають забезпечувати добровольці із “Київської міської варти”

18 Червня 2014 15:48
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Упродовж трьох місяців громадський порядок у столиці міліції допомагає охороняти добровільне формування “Київська міська варта”. За цей час волонтери здійснили понад 300 виїздів на місця скоєння правопорушень і брали участь зокрема у звільненні заручників у Броварах та викритті цеху з нелегального виготовлення світло-шумових гранат. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови “Київської міської варти” з питань координації дій з ГУ МВС України в місті Києві Руслан Завгородній, передає кореспондент УНН.

Він розповів, що “Київська міська варта” була створена наприкінці лютого як добровільне формування з охорони громадського порядку, яке мало запобігати мародерству і безладам у столиці. 12 березня, після налагодження роботи київської міліції, було прийнято рішення об’єднати зусилля цієї організації та столичних правоохоронців і діяти в подальшому взаємозв’язано.

“Наша організація нараховує поки що 300 осіб, це разом із районними осередками. У нас є групи швидкого реагування, які складають переважно з п’яти осіб і які виїжджають на транспорті на місце пригоди, а також є патрульні групи, які здійснюють патрулювання столичних вулиць вночі”, – розповів Р.Завгородній.

Він зазначив, що на добу “Київська міська варта” здійснює по 5-6 виїздів на місця скоєння правопорушень, зокрема добровольці вже брали участь у звільненні двох заручників на туристичній базі міста Бровари, а також у викритті цеху з нелегального виготовлення світло-шумових гранат у селі Красилівка.
Волонтери також допомагали здійснювати охорону громадського порядку під час травневих свят, виборів Президента та інавгурації П.Порошенка.

“Учасники нашого формування працюють на волонтерських засадах, а в робочий час вони звичайні програмісти, слюсарі та представники інших професій. Наша головна мета – це надавати допомогу органам внутрішніх справ у забезпеченні правопорядку та у запобіганні адміністративних та кримінальних правопорушень. Ми співпрацюємо із спецлінією 102 і координуємо свою роботу з міліцією”, – сказав Р.Завгородній.

Він підкреслив, що ціль “Київської міської варти” полягає не тільки у допомозі столичній міліції, але й ще у контролі роботи правоохоронних органів.

“Наша організація відкрита для співпраці з усіма структурами, громадянськими формуваннями. Всі бажаючі можуть вступити до наших лав. Наші учасники проходять тренінги, навчання і підготовку різного роду – правову, фізичну, тактичну і психологічну”, – зазначив Р.Завгородній.

Координатор із взаємодії з громадськими об’єднаннями Дмитро Іванов уточнив, як саме можуть діяти ці добровольці при прибутті на місце скоєння правопорушення.

“Наше основне завдання – зрозуміти, хто скоїв правопорушення і заблокувати його, тобто обмежити його дії та пересування. Якщо з боку правопорушника буде небезпека для волонтера, то ми можемо застосовувати силу”, – пояснив він.

Р.Завгородній додав, що шість членів “Київської міської варти” нині беруть участь в АТО на Сході України.

Джерело: unn.com.ua