Сьогодні біля посольств Росії відбудеться міжнародний флешмоб

21 Червня 2014 10:47
ukrinform.ua

ukrinform.ua

У суботу, 21 червня, у багатьох країнах світу відбудеться флешмоб з покладанням вінків біля посольств Росії.

Акцію організовують EuromaidanPR, DigitalMaidan, Громадський рух “Відсіч”, Евромайдани і українські громади в Торонто, Ванкувері, Гаазі, Вільнюсі, Нью-Йорку, Варшаві, Брюсселі та інших містах, передає NR Baltija.

“Росія де-факто почала війну з Україною. Путіна треба зупинити негайно! Упродовж останніх місяців Росія підготувала і розпалювала кровопролиття у східній та південній Україні. 14 червня був збитий літак в Луганську, забравши життя 49 військовослужбовців і персоналу. 13 червня три російських танка перетнули український кордон”, – сказано в анонсі заходу.

У заклику йдеться, що “незважаючи на переконливі докази участі Росії в насильстві і того, що російські громадяни беруть участь в бойових діях, а самі терористи відкрито визнають російську “підтримку”, міжнародне співтовариство не поспішає визнавати це і вживати реальні заходи”.

“ЄС загрожує далекосяжними наслідками, але на справжню допомогу поки не вирішується, і навіть запросила Росію взяти участь у переговорах по торговій угоді ЄС з Україною. Скільки ще потрібно смертей для визнання того, що Росія почала війну в Україні, і що Путіна треба негайно зупинити?”, – зазначається у повідомленні.

Організатори флешмобу закликають прийти до посольств РФ по всьому світу і принести вінки, щоб вшанувати загиблих героїв України.

Джерело: ukrinform.ua