Театр сучасної хореографії “Київ Модерн-балет” запрошує на «Видіння Рози» та “Жінок в ре-мінорі”

18 Червня 2014 07:15
vkurse.ua

vkurse.ua

Керівництво Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва та керівництво театру сучасної хореографії “КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ” запрошує на прем’єри одноактних балетів «Видіння Рози» балетмейстера Олексія Буська та «Женщины в ре миноре» балетмейстера Раду Поклітару. Прем’єри відбудуться 18 та 19 червня о 19:00 на сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (Межигірська, 2, ст. м. «Контрактова площа»).

На створення нової вистави «Видіння Рози» Олексія Буська надихнув легендарний балет «Російських сезонів Дягілєва» «Le Spectre de la rose» («Видіння рози») на музику Карла Марії фон Вебера, який він випадково побачив, перебуваючи на Міжнародному конкурсі хореографічного мистецтва імені С. Дягілєва у Польщі. «Своїми ідеями я поділився з композитором Олександром Родіним, з яким ми вже поставили у минулому році балет «Пори року», і в результаті творчих пошуків народився зовсім новий балет. Це історія про невиліковно хвору дівчину на ім’я Роза, мати якої щодня ставить стару платівку, адже лише це заспокоює доньку» – говорить постановник. Музика – єдине, що допомагає дівчині боротися з недугою.

Вистава «Женщины в ре миноре» пронизана преклонінням перед генієм Й.С.Баха. Бахівська поліфонія стала джерелом натхнення для автора хореографії: «Вся пластична тканина цього балету абсолютно поліфонічна. Трагічна історія про неіснуючу жіночу дружбу, яка служить лише приводом для розгортання незвичайно складних багатофігурних композицій і пронизливих дуетних фрагментів», – говорить Раду Поклітару. Фінал балету, завдяки поєднанню космічної музики Баха та сучасної експресивної пластики, за своїм масштабом стає біблійною трагедією. Художником костюмів став Дмитро Курята, якому вдалося виконати поставлене хореографом завдання і передати у своїй роботі дух епохи Баха. За сюжетом у виставі 16 головних героїнь, партії дівчат виконують чоловіки.

Джерело: eveningkiev.com