«Трипільське коло» пройде під знаком Землі

25 Червня 2014 18:58
www.placen.com.ua

www.placen.com.ua

Протягом чотирьох днів, 26-29 червня 2014 року в місті Ржищеві Київської області всьоме відбудеться Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло». В усіх мистецьких, музичних, екологічних, оздоровчих та інших розважальних і пізнавальних програмах фестивалю розкриватиметься тема Землі. «Збережемо землю – збережемо рід!» – цьогорічне гасло фестивалю. Ці слова спонукають і учасників і відвідувачів «Трипільського кола» в умовах теперішнього часу усвідомити себе творцями оточуючого світу, від яких залежить не тільки власне майбутнє, але й майбутнє всієї нашої країни.

Музична програма Великої сцени «Трипільського кола 2014. Земля» цікава різнобарвними жіночими голосами. Руслана, Джамала, Ілларія – в повноті розкриють образ землі і жіночності, заспівавши кожна в своїй неповторній манері. Окрім таких відомих гуртів, як ТНМК і Веселі Вуйки, ДримбаДаДзига,ТаРута, своєю творчістю зі слухачами щедро поділяться гості з Румунії, Польщі та Білорусі – Modiwo, HORPYNA, Vuraj. Незмінною частиною музичного наповнення стане улюблена багатьма постійними відвідувачами фестивалю АтмАсфера.

Не менш цікавим буде мистецьке наповнення «Трипільського кола». Протягом фестивалю на 30 творчих майданчиках проходитимуть чисельні майстер-класи, лекції, практики. Відвідувачі зможуть не тільки перейняти позитивний досвід, але й долучитися до процесу творення власноруч. Так, центральним елементом фестивального простору стане територія майданчику «Трипільське містечко», на якому впродовж чотирьох днів всі гості та учасники фестивалю створюватимуть образ Трипільської жінки, символ материнства, родючості, цілісності нашої землі. Фігура три метри заввишки, яку всі присутні спільно ліпитимуть з глини допоможе відчути не тільки велич прадавньої культури, а й, що важливіше, силу єднання навколо духу спільної творчості!

Процес спільного творення образів стане загальним принципом фестивалю в цьому році. Робота майже всіх майданчиків побудована таким чином, що результат залежить не стільки від програми, скільки від творчого процесу, який розгортатиметься на основі певних завдань! Так, на території майданчику «Омріяна Україна» організатори запропонують всім бажаючим помріяти про майбутнє України, закладаючи свої позитивні думки і сподівання в фундамент нашого спільного майбутнього. А на майданчику «Образотворча майстерня» всі охочі зможуть повчитися основам створення образу через слово, музику, фотографування, відео, елементи дизайну, та, отримавши цінні підказки, зробити і презентувати власні роботи просто на фестивалі.

Традиційно на «Трипільському колі» з’являються нові цікаві проекти, так, цього року свій майданчик презентує Фестиваль «Екологія мислення», програма якого побудована на лекціях та практиках, що сприяють відмові від оціночного способу мислення, та допомагають більш широко та відкрито сприймати себе та оточуючий світ. Особлива прикмета «Трипільського кола» – це значна кількість «фестивалів в рамках фестивалі». Не виключення і в цьому році – добре відомі всім територія «нон стоп медитації» Happy Village, барабанщики Archaic trance Fest, територія «Всезнання – Центр розвитку людини». Свої проекти презентує Міжнародний громадський рух «АЛЛАТРА» та багато інших представників громадських рухів, відомих авторів концепцій розвитку України, тощо.

Джерело: eveningkiev.com