Центр Києва масштабно “зачищають” від кіосків та незаконної торгівлі

20 Червня 2014 16:47
timer.od.ua

timer.od.ua

На своїй сторінці у Фейсбук перший заступник Шевченківської РДА в м. Києві Ілля Сагайдак проінформував про нові площі та пам’ятники архітектури звільнені від стихійної торгівлі та МАФів. За цей час були звільнені пам’ятник “Золоті Ворота”, парк Шевченка, площа Льва Толстого, Шулявка та інші місця великого скупчення людей.

“Мене називають ворогом торговців, а насправді я захищаю інтереси киян, які вже не можуть дихати через засилля торгових рядів в центрі міста. Ми звільняємо Київ від окупації смороду, сміття та кіосків, які стояли у людей буквально на головах. Серце кров’ю обливається, коли бачиш, що роблять з Києвом торговці. Совісті немає. Тотальна корупція та бандитизм – це основні супутники незаконної торгівлі. Боротися надзвичайно важко: бійки з тітушками, справи з прокуратури, підкупні судді, деякі міліціонери намагаються затримувати наших хлопців за сприяння у демонтажі”, – заявив Ілля Сагайдак.

Політик запевняє, що злочинна “МАФія” проросла корінням у владу та правоохоронні органи та наносить мільярдні збитки бюджету міста Києва, зокрема і через крадіжку електроенергії, додає:

“Захаращений кіосками Київ – це втрачений туристичний потенціал, антисанітарія, небезпека життю через ураження струмом, розбиті і засмічені площі, які становлять великі незручності для киян, несплачені внески, податки та вкрадена електроенергія, яку Київенерго називає “втратами”. Це лягає на нас з вами. Це біля 20 тис МАФів та незліченна кількість інших видів торгівлі. Деякі співробітники Київенерго займаються нелегальним бізнесом посередництва в крадіжці електроенергії і отримають від 2000 до 18 тис грн. хабарів в місяць з торгової точки.
Ми неодноразово зверталися до прокуратури з проханням порушити кримінальні справи за цими випадками, адже прокладені цілі незаконні мережі під торгові точки під землею та деревах. Ці кабелі лежать у нас під ногами та над головами наших дітей і це питання часу, коли це обірве комусь життя, але прокуратура стверджує, що не може порушити кримінальну справу, якщо немає заяви від власника енергії, яку вкрали, це абсурд”, – підсумував Ілля Сагайдак.

Джерело: gazeta.ua