Туристи та гості міста Києва поповнили бюджет столиці на 2,8 мільйона гривень

18 Червня 2014 13:40
kyivenergo.com

kyivenergo.com

Головне управління Міндоходів у м. Києві нагадує, що одним із місцевих податків та зборів, які встановлено Податковим кодексом України є туристичний збір. Про це інформує прес-служба Міндоходів.

Згідно з положеннями статті 268 Кодексу, якою і встановлено порядок адміністрування даного збору, платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради про встановлення туристичного збору, та які отримують послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Тобто, мешканці та гості міста, на території якого діє рішення про встановлення туристичного збору, які проживають у готелях, мотелях та інших закладах готельного типу, або які винаймають щодобово для проживання квартири чи будинки є платниками туристичного збору.

Разом з тим, слід зазначити, що відповідно до положень статті 268 такий збір утримують та перераховують до бюджету не громадяни безпосередньо, а податкові агенти, які визначені рішенням сільської, селищної або міської ради.

Загалом, за 5 місяців 2014 року податкові агенти щодо туристичного збору сплатили до бюджету міста Києва 2 мільйони 810 тисяч гривень.

Нагадаємо, фізична особа-підприємець, яка надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) та виступає податковим агентом, має подавати декларацію з туристичного збору і сплачувати туристичний збір до територіального органу доходів і зборів за місцем реєстрації. Якщо ж така особа надає послуги з тимчасового проживання не за місцем свого проживання (реєстрації), то декларування і сплата туристичного збору здійснюються за місцем провадження такої діяльності.

Джерело: eveningkiev.com