У Closer стартувала виставка “Без п’яти хвилин”

26 Червня 2014 14:36
platfor.ma

platfor.ma

З 25 червня по 25 липня у Closer (вул. Нижньоюрківська, 31) триває виставка “Без п’яти хвилин”.

У стінах Closer представлено перший сольний проект донецької художньої групи жýжалка, сформованої в 2012 році. До недавніх пір ядром діяльності групи був журнал-самвидав із назвою, ідентичною групі, присвячений фотографії. Творчість жýжалки переступає рамки репрезентації та оцінки, що традиційно асоціюються з фотографією. Фотографія і текст сплітаються в одне ціле і перетворюються на окремі жести у висловлюваннях і діях.

Підхід групи до фотографії багато в чому пояснюється значенням слова “жужалка” – вугільний шлак, часто вживаний в побуті. У силу свого надлишку, фотографія – як і жужалка – банальна, буденна і знецінена. Проте, процес пошуку нових призначень переміщує фотографію в іншу систему цінностей, змушуючи нас задуматися про поняття “цінність” в сучасних умовах.

Проект “Без п’яти хвилин” переносить діяльність групи з друкованих сторінок самвидаву в тривимірний простір. У виставковому просторі Closer розкривається історія міста Ржавчино – кожен представлений образ, чи то текстовий, чи то візуальний або звуковий, є частиною загальної розповіді.

Проект проходить у співпраці з ІЗОЛЯЦІЄЮ. Платформою культурних ініціатив.

Вхід вільний.

Джерело: moemisto.com.ua