У Дарницькому районі відкрили дитячий будинок сімейного типу

23 Червня 2014 19:55
zakarpattya.net.ua

zakarpattya.net.ua

Сьогодні, 23 червня, у Дарницькому районі Києва за адресою: вул. Гоголя, 17-В урочисто відкрили дитячий будинок сімейного типу родини Перегуд. У поточному році це вже третій новостворений ДБСТ. Батьки-вихователі – Людмила Микола Перегуди взяли під опіку шістьох хлопчиків. Найменшій дитині – всього рік, а найстаршому – 15. Усі хлопчики подружилися і захопилися спортом.

Слід зауважити, що мрія дітей-сиріт про власну родину стала реальністю завдяки Благодійній організації «Фонд «Асперн». Комфортний будинок, наданий благодійниками, віднині стане для них місцем родинного затишку. Будинок має загальну площу 167.10 кв. г., житлову площу 54,9 кв. г., складається з 6-ти кімнат, усі кімнати облаштовано необхідними меблями.

Загалом у Києві мешкає 2390 дітей-сиріт, 89% з яких проживають у сім’ях. Це один з найкращих показників в Україні. Сьогодні в столиці функціонує вже 42 прийомні сім’ї, де виховується 54 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 18 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 126 дітей. Ще 1957 дітей перебувають під опікою, переважно в сім’ях родичів.

Найближчим часом столиця поповниться ще 2 новими дитячими будинками сімейного типу. Відкриття 5 нових ДБСТ у такі короткі терміни стало можливим завдяки спільним зусилля міської влади, благодійних організацій та громади. Так, для 2 ДБСТ приміщення були виділені міською адміністрацією, ще для 2 ДБСТ житло придбали благодійні організації та 1 ДБСТ родина створила на власній житловій площі.

Найголовнішим завданням в захисті прав дітей, які залишились без піклування батьків, міська влада вбачає саме забезпечення права кожної дитини на виховання та проживання у родині.

Джерело: eveningkiev.com