У День Конституції «Батьківщину-Мати» підсвічуватимуть національними кольорами

26 Червня 2014 07:21
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Святкування Дня Конституції в Києві супроводжуватиметься грандіозним світловим шоу, під час якого комплекс музею Великої Вітчизняної війни динамічно виграватиме різними кольорами, а монумент «Батьківщина-мати» одягне на себе прапор України.

Про це повідомляє прес-служба інформаційної агенції культурних індустрій ПРО.

«Планується освітлення монументу «Батьківщина-мати» синьо-жовтими кольорами національного прапора, а також – динамічно підсвітити деякі скульптурні композиції Меморіального комплексу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба, мета заходу полягає в тому, щоб через використання новітніх технологій у поєднанні з сучасним українським мистецтвом на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років» показати єдність України навколо споконвічних цінностей.

Дійство відбуватиметься за сприяння Міністерства культури України, СП «Комора», Patriot, Астрон-Груп, мистецької групи PROD, МГО «Мистецька Платформа», Sensimo Festival й супроводжуватиметься святковим концертом, участь у якому візьмуть популярні українські музиканти – сестри Тельнюк, Гапочка, П’ятий Вимір, Десь Там, Марія Чеба.

Раніше ЗМІ повідомляли, що крім освітлення монумента «Батьківщина-мати» у жовто-блакитні кольори, п’єдестал «розмалюють» також 20 різними українськими орнаментами, як на вишиванках, але директор інформагентства «ПРО» Ірина Плехова у розмові з кореспондентом Укрінформу спростувала цю інформацію.

«Ні, підсвітки у стилі вишиванки поки не плануємо», – сказала вона.

Джерело: ukrinform.ua