У Києві депутати хочуть ввести “сухий закон”

23 Червня 2014 20:06

 

gazeta-misto.te.ua

gazeta-misto.te.ua

У Київраді заговорили про заборону торгівлі алкоголем вночі, а також цілодобово – в МАФах.

Наступного тижня київські депутати можуть розглянути проект “Про обмеження споживання і продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива на території Києва”, пишуть Вести.

“УДАР ініціює такий проект, бо торгівля алкоголем в нічний час сприяє зростанню алкоголізму, з цим потрібно щось робити”, – сказав один з авторів проекту, ударівець Олесь Маляревич.

Хочуть заборонити продаж будь-якого спиртного (слабоалкоголки і пива) у всіх закладах торгівлі (крім кафе, ресторанів і барів) вночі – з 22:00 до 8:00. А цілодобово не дозволять продавати алкоголь на розлив і під час масових заходів (виняток – пиво в пластиковій тарі).

Депутати також думають заборонити продавати спиртне в кіосках і так званих “наливайках” – на літніх майданчиках, які не прив’язані до закладів. Але поки що з приводу цих пунктів у фракції йдуть дискусії. “Постраждають виробники пива, адже 80% товару продається саме в кіосках. Від цього постраждає міський бюджет, адже він наповнюється за рахунок середнього та малого бізнесу”, – голова міської громадської організації “Київ-МАФ” Віктор Яковицкий.

Джерело: moemisto.com.ua