У Києві презентували «дорожню карту» у сфері бюджетної та антикорупційної політики

25 Червня 2014 10:46
kievcity.gov.ua

kievcity.gov.ua

24 червня за участю голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка та секретаря Київської міської ради Олексія Рєзнікова відбувся круглий стіл, під час якого столичній владі презентували «дорожню карту» у сфері бюджетної та антикорупційної політики. Вона дасть змогу новобраному міському голові та депутатам Київради належним чином попереджати та протидіяти корупційним проявам.

Захід проводився у рамках проекту «Прозорий та відкритий бюджет Києва – крок до ефективного витрачання публічних фінансів», що реалізується Фундацією «Відкрите суспільство» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На круглому столі також були присутні депутати Київради, представники підприємницьких структур, громадські організації, експерти та журналісти.

Учасники заходу говорили про те, що Київ має «чорні діри» у міському бюджеті, практику системних зловживань тощо. Голова КМДА Володимир Бондаренко наголосив, що наразі немає жодної сфери, яка не була б вражена корупцією, а її викорінення – пріоритетне питання для влади. Він окреслив найпроблемніші галузі, насамперед, це фінанси, земля та майно. Також негайних антикорупційних дій з боку влади потребують сфера поховань, паркування автотранспорту та розміщення малих архітектурних форм.

Аби вирішити усі ці питання, Фундація «Відкрите суспільство» запропонувала пакет пропозицій у сферах бюджетної та антикорупційної політики, адміністрування податків та міських цільових програм, управління комунальною власністю та роботою комунальних підприємств, енергоефективності, малого і середнього підприємництва та управління борговими зобов’язаннями столиці.

Також під час круглого столу було представлено доступний для всіх киян візуальний бюджет міста. Сайт дає пересічному киянину змогу побачити всі джерела надходжень коштів і напрямки видатків бюджету, а також «чорні діри», пов’язані з корупційними ризиками, зловживаннями у земельній сфері та неналежним виконанням бюджетного законодавства.

Джерело: eveningkiev.com