У Києві припинено діяльність потужного “конвертаційного центру”

25 Червня 2014 11:54
economics.unian.ua

economics.unian.ua

Співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів у м. Києві припинили діяльність потужного «конвертаційного центру» до складу якого входила низка «фіктивних» підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, за допомогою яких проводилися операції з купівлі-продажу цінних паперів, метою яких було переведення безготівкових коштів у готівку та мінімізація податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємствам реального сектору економіки на території м. Києва та інших регіонів України. Про це повідомили у прес-службі відомства.

За попередніми оцінками фахівців загальний обсяг проконвертованих коштів за період існування складає понад 140 млн. гривень, інтересам держави було завдано збитки у розмірі понад 26 млн. гривень.

Під час проведення обшуків оперативниками було вилучено готівкові кошти у гривні та іноземній валютах на загальну суму майже 4,5 млн. гривень, 2 штампи та 40 печаток, з яких 6 шт. належали нерезидентам, системні блоки та ноутбуки, що використовувались у протиправній діяльності.

Наразі розпочато проведення слідчих дій щодо підприємств реального сектору економіки, які скористались незаконними послугами.

За словами виконуючого обов’язки першого заступника начальника ГУ Міндоходів у м.Києві – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Івана Куценко детінізація економіки та ліквідація конвертаційно-транзитних груп – один з головних пріоритетів у роботі оперативних та слідчих підрозділів ГУ Міндоходів у м.Києві. Він додав, що з початку поточного року у столиці оперативниками Міндоходів ліквідовано вже 10 «конвертаційних центрів», до бюджету з їх користувачів стягнуто майже 142 мільйони гривень.

Джерело: eveningkiev.com