У Києві відбудеться бієнале художніх робіт школярів

2 Червня 2014 19:31
prostir.museum

prostir.museum

З 4 червня у Києві відкриється творча бієнале живопису учнів столичних художніх шкіл “Мистецька палітра Києва”. На виставці будуть представлені кращі 86 робіт талановитих старшокласників та випускників художніх шкіл. Про це повідомили УНН організатори заходу.

Дана виставка проводиться раз у два роки, тому і називається бієнале.

Вона пройде в Національному музеї Т. Шевченка (з нагоди 200-річчя від дня народження поета) за ініціативи Київського методичного центру закладів культури та навчальних закладів.

На виставці будуть представлені роботи старшокласників та випускників дитячих художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Києва, а також лауреатів міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

“Тематика робіт різноманітна: від натюрмортів до композицій, пов’язаних з українськими традиціями і творчістю Т. Г. Шевченка. Та об’єднавчою ідеєю для усіх робіт є любов до рідного краю”, – розповіли організатори.

Вони також додають, що головна ідея та філософія бієнале полягає у збереженні традицій української національної школи малярства і у вихованні у молоді шанобливого ставлення до духовних традицій та культурної спадщини українського народу.

“Переважна більшість представлених робіт виконана в техніках акварелі,гуаші, темпери, акрилу, які є базовими в художньому навчанні дітей. Техніки акварелі та гуаші не тільки вчать учнів розумінню кольору, але й готують їх для знайомства з олійним живописом”, – додали організатори.

Традиційно для підсумкової виставки молодим художникам відкриють двері провідні музеї Києва.

Бієнале триватиме до 15 червня.

Джерело: eveningkiev.com