У Києві відбувся Олімпійський день: на землі, на воді і в повітрі

21 Червня 2014 19:06

dsc_7672
Сьогодні, 21 червня,в Києві відбувся традиційний Олімпійський день на знакмиру та єдності, який цього року проходить в рамках святкування 120-річчя здня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету. На Оболонський набережній Олімпійський день відбувався під гаслом «Рухайся, навчайся, пізнавай!».
dsc_7687
Вулиця була наповнена спортсменами різного віку, наймолодшому з них було меньше трьох років, що не може не радувати. Адже здоровий спосіб життя та спорт, як ми можемо побачити, з кожним днем все більше і більше укорінюється в нашому суспільстві. Олімпійський день проводиться з 2006 року і за два роки ми матимемо вже десяту річницю. Святу сприяла напрочуд гарна погода, хвилі Дніпра зачаровували погляди перехожих, а легкий вітерець надавав спортсменам та аматорам наснаги на перемогу у змаганнях. Активними учасниками свята стали відомі спортсмени-олімпійці Сергій Бубка, Ельбрус Тедеєв, Олена Садовнича та інші. На наших очах відбувалася жвава дискусія між олімпіцями та юними майбутніми чемпіонами. Вони залюбки фотографувалися з учасниками змагань та з гордістю тиснули руки, бажаючи один одному успіху та перемоги.
Проведенню данного свята спорту ми завдячуємо організаторам, які протягом багатьох років підтримують український спорт та Олімпійський день. Спортивне свято підготували Національний олімпійський комітет, Міністерство молоді та спорту. В Олімпійському дні активну участь взяла дружня команда освітянського Спорткомітету на чолі з першим заступником голови Володимиром Авраменком.
Програма Олімпійського дня розпочалася з реєстрації, під час якої кожен учасник мав можливість отримати заохочувальний подарунок.
Дійство розпочалося з розминки з олімпійцями, в якій найбільш активними були діти. Найкращі з них були відзначені спортсменами та мали можливість поспілкуватися зі своїми кумирами.
493-9
Перше слово на урочистому відкритті Олімпійського дня надали раднику Президента України, народному депутату Миколі Томенку.
Микола Володимирович привітав спортсменів, киян та гостей нашого міста з святом Олімпійського дня. За його словами, українці – спортивна, активна та здатна захистити свою країну нація. Микола Томенко гордиться тим, що українські спортсмени не лише перемагають, а й представляють належним чином нашу державу на міжнародному рівні. Зокрема, народний депутат навів багато прикладів про українських спортсменів, які здобували свою перемогу в спортивній формі з елементами української символіки, за якими спостерігав увесь світ, затамувавши подих і вболіваючи за Україну. А наостанок Микола Володимирович зазначив, що не один рік працює в Олімпійському комітеті і пишається тим, що українці – горда, волелюбна, спортивна та непереборна нація.
Усі присутні отримали величезне задоволення від цієї події. Радість та посмішки дітей наповнювали навколишній простір. Дух патріотизму був відчутним в усьому, у кожному з нас. Адже вперше родинне свято спорту, де кожний зміг знайти собі заняття по душі та відчути себе справжнім олімпійцем, було проведено на новій локації – затишній та просторій Оболонській набережній.
Тисячі киян та гостей столиці від мала до велика змогли подолати дистанцію традиційного легкоатлетичного пробігу разом з відомими українськими спортсменами: Сергієм Бубкою, Ніною Уманець, Оленою Підгрушною, Валерієм Гончаровим, Оленою Садовничею, Ельбрусом Тедеєвим, Олександром Крикуном, Анною Сорокіною, Оленою Говоровою, Оленою Пахольчик, Вікторією Терещук, Юлією Каліною, Юлією Паратовою, Інною Осипенко-Радомською, Аліною Максименко, чоловічою збірною України зі спортивної гімнастики, збірною України зі стрибків у воду, долучитися до олімпійських вікторин, конкурсів, майстер-класів, поспілкуватися та взяти автограф в уславлених олімпійців. За запрошенням НОК України на Олімпійський день також завітали маленькі дітлахи із неблагополучних сімей східних областей України, які стали повноцінними учасниками свята та отримали подарунки.
493-3
Серед учасників легкоатлетичного забігу був і перший заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Володимир Авраменко.
– Цьогорічне свято Олімпійського дня запам’ятається надовго, ‑ говорить Володимир Авраменко. – Адже воно пройшло чітко та організовано. Було багато різноманітних конкурсів та змагань. Особливо вдалим виявилися легкоатлетичні забіги. Після фінішу зрозумів, що хоч і фінішував серед лідерів, але треба ще наполегливіше тренуватися і загартовуватися. До цього закликаю усю освітянські фізкультурно-спортивну молодь! Приємно подивувала величезна кількість молоді, було багато ветеранів спорту.
Особливий інтерес гостей викликала видовищна спортивна програма на воді. Гості Олімпійського дня насолодилися переглядом  яскравих показових виступів судомодельного спорту, цікавих перегонів регати, захоплюючих змагань з кануполо, веслувального слалому, плавання, акватлону, масових запливів на відкритій воді. Не менш захоплюючими видалися показові виступу авіамодельного спорту. Отже в Олімпійському дні були задіяні відразу 3 стихії – земля, вода і повітря.
493-7
Головний олімпієць України Сергій Бубка передав вітання учасникам свята від президента МОК Томаса Баха. «Ми хочемо, щоб наші люди, наша молодь розвивалася гармонійно, щоб наша нація була сильною, здоровою і успішною. Дружіть зі спортом, займайтеся фізичною культурою і будьте здоровими», – сказав Сергій Бубка.
Крім маси позитивних емоцій та гарного настрою, любителі спорту отримали пам’ятні подарунки від організаторів свята.
Столичний Олімпійський день дав старт іншим містам України. Свято спорту крокує всією країною – її найменшими містечками та мегаполісами, де його відзначають пробігами, спортивними та творчими конкурсами й вікторинами на олімпійську тематику.