У Києві втричі зросла кількість охочих отримати зброю

5 Червня 2014 19:09
ipress.ua

ipress.ua

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість охочих отримати дозволи на зброю зросла в Києві майже втричі.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника дозвільної системи УГБ ГУМВС України в місті Києві підполковник міліції Ігор Ліснянський.

«За п’ять місяців 2014 року із заявами про надання дозволів до міліції звернулося 6700 осіб. В основному громадяни бажають придбати мисливську нарізну зброю. Наразі у столиці зареєстровано 4743 одиниці зброї», – наводить слова Ліснянського прес-служба столичної міліції.

Для одержання дозволу на придбання холодної чи вогнепальної мисливської зброї громадянам необхідно подати до органів внутрішніх справ певні документи:

– заява на ім’я керівника ОВС за місцем проживання;

– медична довідка;

– довідка про вивчення матеріальної частини зброї;

– копія 1,2,11 сторінок паспорту України;

– платіжна квитанція.

Дозволи на придбання зброї оформляються після проведення правоохоронцями перевірок щодо наявності чи відсутності судимості та умов зберігання зброї за місцем проживання заявника.

Ліснянський підкреслив, що попри збільшення кількості охочих озброїтися, правоохоронці не вбачають у цьому негативу, адже зареєстрована в законному порядку зброя дисциплінує громадян. «Як показує досвід, відсоток скоєння злочинів, вчинених із застосуванням зареєстрованої зброї, дуже низький», – зазначив він.

Джерело: ukrinform.ua