У Києві викрито «конвертаційний центр» з оборотом понад 110 мільйонів гривень

13 Червня 2014 07:07
dt.ua

dt.ua

Співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів у м. Києві припинили діяльність потужного «конвертаційного центру» до складу якого входили 18 «фіктивних» підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, за допомогою яких надавались послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку на території м. Києва та інших регіонів України. Про це інформує перс-служба відомства.

За попередніми оцінками фахівців за період існування «конвертаційного центру» інтересам держави було завдано збитки у розмірі понад 19 млн. гривень.

Під час проведення обшуків оперативниками було вилучено 14 печаток «фіктивних» підприємств, комп’ютерна техніка та первинна бухгалтерська документація, мобільні телефони, що використовувались у протиправній діяльності.

Наразі розпочато проведення слідчих дій щодо підприємств реального сектору економіки, які скористались незаконними послугами.

За словами виконуючого обов’язки першого заступника начальника ГУ Міндоходів у м.Києві – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Івана Куценко детінізація економіки та ліквідація конвертаційно-транзитних груп – один з головних пріоритетів у роботі слідчо-оперативних підрозділів ГУ Міндоходів у м.Києві.

Нагадаємо, що з початку поточного року у столиці оперативниками Міндоходів ліквідовано вже 9 «конвертаційних центрів», до бюджету з їх користувачів стягнуто понад 134 мільйони гривень.

Джерело: eveningkiev.com